Cantussen & andere activiteiten - Deliria Gent

woordje van de Feestpraeses
 

Naast al dat studeren en hard labeur moet er natuurlijk plaats zijn voor wat ontspanning. En wie ontspanning zegt, zegt feesten natuurlijk. Wel ik wil een heel jaar zorgen voor de meest fantastische feesten: Cocktailavonden, shotjesavonden en een fuif in onze vertrouwde omgeving Delighterfield.
Naast het organiseren van deze fantastische evenementen zorg ik er ook voor dat jullie mooiste totje, elegantste dancemoves en mooiste vriendschappen voor eeuwig zullen bewaard blijven. Elke maandagavond/clubavond en elke activiteit zal ik rondlopen met de camera om dit alles vast te leggen dus vergeet af en toe niet te lachen naar me.
Dit alles zou ik ook niet zonder jullie kunnen, want op de 5 activiteiten heb ik ook jullie hulp nodig, samen met jullie partner in crime zouden jullie 1 uurtje moeten werken op deze wonderbaarlijke avonden. Ik kijk er naar/ uit om samen met jullie volgend jaar de pannen van het dak/ van deli te dansen!

Berdien Paeye
Feestpraeses '22-'23.

 

WOORDJE VAN DE CANTOR

Ook al zit elke student in de eerste plaats in Gent om een diploma te behalen, de boog kan niet altijd gespannen staan. Na een vermoeiende lesdag heeft iedereen wel eens nood aan wat ontspanning. Wat moet je dan het beste doen? Terwijl de ene persoon het liefst van al zichzelf, gekleed zijnde in één of andere afzichtelijke, maar toch o-zo-comfortabele onesie, volpropt met chips en cola op de bank tijdens een marathon Harry Potterfilms kijken. Geeft de ander de voorkeur aan enkele toertjes hardlopen rond het Citadelpark alvorens met wat vrienden een frisse Duvel te gaan drinken in jullie favoriete stamkroeg.
De favoriete ontspanningsactiviteit van menig student is echter een toffe cantus. Indien ik een cantus enkel zou beschrijven als een studentikoze activiteit waarbij je, omringd door vrienden en frisse pinten, zingt, drinkt en klinkt zou ik de waarheid onrecht aandoen. Om een meer accurate beschrijving te geven van cantussen moet ik nog de woorden, dansen, estafette en Codex toevoegen. Geef nu toe, geen enkele cantus is compleet zonder dat je een stevig dansje hebt geplaceerd op dat favoriete cantusnummer van jouw, je beste vriend hebt toegejuicht tijdens een estafette of een lief tekstje hebt geschreven in die veel te witte liedercodex van je buur. Cantussen is dus echt zoveel meer dan enkel wat zingen terwijl je pinten drinkt.
Kyle Bernaert
Cantor '22-'23