Zuipers van Vlaanderen, Gent brult van pret! - Mededeling - Deliria Gent

Zuipers van Vlaanderen, Gent brult van pret!

Het academiejaar is wederom goed ingezet door de gelederen van Deliria!


Al vanaf de eerste schooldag was er heel wat rood en blauw in de Overpoortstraat te bekennen. Zou dit iets te maken hebben gehad met al die gratis pintjes die uitgedeeld werden op de beruchte openinsclubavond?
Misschien wel, misschien niet. Wat we wel met zekerheid weten is dat iedereen na die eerste avond onmiddellijk de smaak van het gerstenat weer te pakken had. 

Ervaring leert ons dat, eens de smaak te pakken, de liters geconsumeerd bier zich zullen vermenigvuldigen!Dit konden we al beamen op onze geslaagde kroegentocht. Maar liefst 87 pintjesliefhebbers kwamen opdagen. Het lodderig oog van het praesidium zag met trots dat er ook heel wat toekomstige schachtjes aanwezig waren. 

Al vlug merkten ook de feuten dat De Kroegentocht van  Deliria niet de eerste de beste is. Naast het traditioneel consumeren van verschillende blonde bieren, kon je ook tussendoor een fong leggen met de overheerlijke frietjes en frikandellen van ALEX PATATAS. Voor degenen die er maar geen genoeg van konden krijgen en zich genoodzaakt voelden om wat later nog een extra fong te leggen, stond er nog een tweede pitstop op de planning. Naar het einde van de kroegentocht toe, verorberden we nog een lading frieten en frikandellen, deze keer gesponsord door LA STRADA.Maar hier stopte het niet! Tussendoor werd er voor de Die Hard zuipers onder de feuten en doorgewinterde Delirianen een Spartaanse wedstrijd georganiseerd.

Het begon allemaal op de trappen tegenover Den Deli, waar onze Praeses de regels met een bulderende stem verkondigde.

De regels bleken simpel, het spel en de tegenstanders heel wat minder. 

In het eerstvolgende café werd iedereen aangemoedigd om zo snel mogelijk zijn pint binnen te gieten. De eerste tien kregen een ticket voor de volgende ronde. 

In de volgende ronde werd dit proces herhaald met iedereen die een ticket bemachtigd had. De traagste drinker viel af.

Na een tocht van kilometers lang, liters alcohol, vallen en opstaan om in het volgende café binnen te strompelen en toch die volgende pint naar binnen te kappen, kon er maar één winnaar zijn.
 Dit jaar werd de prijs welverdiend gewonnen door niemand minder dan, de enige echte, WANNES LEVROUW!

Hierbij nogmaals een dikke proficiat! Vanzelfsprekend volgen er ook nog enkele dikke kussen van onze Schachtentemmer!Kon je er jammergenoeg niet bij zijn op deze kroegentocht? Niet getreurd! Zoals elke maandag is er ook deze week een clubavond. 
Het niet te missen evenement van deze week is echter onze Openingscantus, waar aanwezigheid een must is en pintjes drinken en liedjes zingen een lieve lust is!