Vatenslag - Mededeling - Deliria Gent

Vatenslag

Delirianen zijn compititiebeesten. Dat is niet enkel te zien in de sport ( kneukeltje voor de sporters die nog maar eens de beker hebben binnengehaald), maar ook in het uitgaan. En welke club kunnen we nu beter mee compitie voeren dan met onze mede clubcafĂ©club Moeder Lies. 

De vatenslag: ondertussen al de derde maal dat deze titanische strijd werd georganiseerd. Het concept simpel, de uitvoering wat lastiger. 2 vaten, 2 clubs, 24 deelnemers. In ploegen van 12 strijden Deliria en Moeder Lies om de titel van beste zuipers. De club/kring die als eerste een vat kan consumeren wint. Er mag echter niet gebarft worden. Als de inhoud van je maag zich via de mond naar buiten begeeft, dan word je gedisqualificeerd en strijdt je team met een man minder. 

Na twee nagelbijtende edities was de stand 1-1. Waardoor het compititiegevoel bij beide ploegen extra groot was. 

Al gauw nam Moeder Lies een voorsprong, terwijl Deliria zich gestaag op gang trok. Beker na beker werd opgeslokt. Toeschouwers juichten de deelnemers toe en schreeuwden hen allerlei nieuwe tactieken door van aan de zijkant. Maar Moeder Lies bleef  de voorsprong behouden. 
Toen de eindmeet in zicht was kregen alle Delirianen een adrenalinestoot van jewelste. Allen schakelden ze over naar de Ad Fundum techniek. Het verschil werd kleiner, de vermoeidheid groter. Na een lange rit, persten ze nog hun laatste krachten uit hun lichaam om toch nog de overwinning binnen te slepen. Het zag er goed uit. Moeder Lies had te veel krachten verspild in het begin van de etappe. Het verschil was miniem en we konden de overwinning haast voelen. Nog 5 pinten en de eer bleef ons toegekend. 
Nog 4 pinten! KOMAAN DELIRIA! Zuipen Godverdomme. 
Nog 3 pinten! Op de zijlijn bijtten de toeschouwers op hun vingers omdat ze geen nagels meer overhadden.

Gejuich barst uit! Hoop werd verbrijzeld. In de verte zien we Moeder Lies springen, lachen en dansen. We hadden verloren. 3 pinten achterstand. Wat een domper. 

En toen barste er een braakfestijn uit. Iedereen had zich sterk gehouden, niemand was gedisqualificeerd, maar nu werd braken eindelijk toegestaan. En iedereen zal het geweten hebben!

Kneukeltje voor Moeder Lies! Volgende keer beter Deliria!

Ut vivat, crescat et floreat Deliria!