anciencantus - Mededeling - Deliria Gent

anciencantus

Vrijdagavond. 20u. Bierologie. Langzaam maar zeker stromen er oude bekende gezichten, maar ook relatief nieuwe gezichten die dringend eens het groen van achter hun oren moeten laten weghalen.
Het was een editie met een overvloed aan prosenioren. De één al wat wijzer dan de ander. Eén ding was zeker. Bij het schanderen van de legendarische woorden Prosit Senior konden we ons verwachten aan een ellenlange, maar o zo prachtige beantwoording.


Onderlinge vrienschappen sluiten met praesidia van in ons geboortejaar.  Wederom genieten van gerstenat, dat is waar het allemaal om draait. Als we tijd over hadden zongen we eens een liedje. Maar op die zeldzame momenten zat iedereen stomverbaasd te kijken met een mond vol bitterballen.


Oud toonde nieuw nog eens hoe het allemaal gebeurde in der tijd. Liedjes zingen, ad fundums drinken. Om dan vol trots in slaap te vallen op de toog van Lore. Misschien waren ze al wat te lang aan het roesten. Misschien moesten ze nog gewend worden aan de nieuwe soorten bier.Maar één ding was zeker. De nieuwe garde kan heel wat meer bier verwerken dan de oude.